Nagelstyling

Nagels verfraaien of verstevigen kan op verschillende manieren.
De basis voor kunstnagels begint bij acryl of gel. De mogelijkheden zijn onbeperkt en variëren van een natuurlijke look tot een uitbundig design.

Gelnagels

Gelnagels worden gemaakt van een dikke, stroperige substantie die uithardt door UV-licht. Het product kenmerkt zich door helderheid.  Daarnaast is gel iets flexibeler dan acryl en heeft een heel natuurlijke uitstraling.

De eigen nagels kunnen worden verstevigd met een laagje gel, of de nagels kunnen worden verlengt door middel van een tip of een sjabloon.

Acryl

Acryl is een van de meest gebruikte producten voor het verfraaien van nagels. Het product kenmerkt zich door de hardheid en duurzaamheid. De nagel wordt opgebouwd met een combinatie van poeder en vloeistof. Met acryl kunnen mooie, dunne nagels gemaakt worden die optimale stevigheid bieden. De acryl wordt hard binnen enkele seconde, u hoeft dus niet met uw hand in een lamp.

Voor zowel gel als acryl geldt dat er diverse mogelijkheden zijn, een natuurlijk ogende nagel in één kleur, een french manicure (met een wit of gekleurd randje) of een uitbundige nail art met gekleurde acryl of nagellak.

Na gemiddeld een week of 4 moeten de nagels worden nabehandeld, dit is afhankelijk van de groei van je nagels. Bij een nabehandeling (opvulling) wordt 95% van het oude product verwijderd en wordt er een nieuwe laag gel of acryl opgebracht. Zo zijn je nagels weer als nieuw.

Het uiteindelijke resultaat van beide producten is gelijk, het verschil zit in de materialen en de wijze van aanbrengen. In de salon kun je zelf het verschil bekijken. Uiteraard kun je van beide systemen een gratis proefnagel laten plaatsen, zodat je zelf de verschillen kunt ervaren.